fbpx
16.5 C
Montréal, CA
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

ΚαναδοΕλληνικό Κογκρέσο επιστολή στον Πρωθυπουργό Justin Trudeau +Photo

Παραβιάσεις του Τουρκικού Κράτους του Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο

Οι Συμβάσεις και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και η κατάσταση στα Βαρώσια (FAMAGUSTA)

Σημαντική επιστολή έστελλε το ΚαναδοΕλληνικό Κογκρέσο προς τον Αρχηγό του Liberal Party και Καναδό Πρωθυπουργού, Εξοχώτατου Τζάστιν Τριντώ, λέγοντας:

«Αγαπητέ πρωθυπουργέ,
Καθώς πλησιάζουμε στην 47η επέτειο της παράνομης εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, εμείς, το Καναδικό Ελληνικό Κογκρέσο, που εκπροσωπεί 350.000 Καναδούς ελληνικής καταγωγής σε ολόκληρο τον Καναδά, γράφουμε σε εσάς και την (σ.σ. Ομοσπονδιακή) Κυβέρνηση του Καναδά, για να εκφράσουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας σχετικά με τις νέες και ανανεωμένες υπαρκτές απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να αγνοεί το κράτος δικαίου και συνεχώς ενεργεί αντίθετα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Στις 6 Οκτωβρίου 2020, η Τουρκία άνοιξε εκ νέου την παραλία στα Βαρώσια, την περιφραγμένη και περίκλειστη περιοχή της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία κατέλαβε η Τουρκία από τότε που εισέβαλε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία το 1974.

Αυτή η ενέργεια παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες έχουν υπογράψει ο Καναδάς και η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία παραβιάζει άμεσα τις αποφάσεις 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούν τη μεταφορά αυτής της περιοχής στον ΟΗΕ και τη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου του 1979 μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπριακών κοινοτήτων, η οποία αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επανεγκατάσταση της πόλης της Αμμοχώστου – μια υποδιαίρεση των Βαρωσίων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ μίλησαν ανοιχτά για την υποστήριξή τους σε μια λύση «δύο κρατών» σχετικά με την Κύπρο: τη μόνιμη διχοτόμηση του νησιού.

Ως εκ τούτου, η απόπειρα του Προέδρου Ερντογάν να αλλάξει το καθεστώς στα Βαρώσια αποδεικνύει έλλειψη ενδιαφέροντος για την επανάληψη σοβαρών συνομιλιών διευθέτησης υπέρ της πραγματοποίησης απτών μέτρων για την προώθηση μιας λύσης «δύο κρατών» σχετικά με την Κύπρο, η οποίες αντιβαίνουν στις θέσεις του ΟΗΕ και της Καναδικής κυβέρνησης

Επιπλέον, οι ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν γραπτή δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση της Τουρκίας να ενεργήσει σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προηγούμενες εκθέσεις της Νομοθετικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να επιστρέψει το σφραγισμένο τμήμα της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του στις 9 Οκτωβρίου 2020.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε δήλωση με την οποία ζητούσε την «αντιστροφή» των ενεργειών της Τουρκίας έναντι των Βαρωσίων.

Ωστόσο, η Τουρκία δεν έχει αντιστρέψει τις ενέργειές της (σ.σ. δεν έχει υιοθετήσει, πειθαρχήσει) σχετικά με τις αποφάσεις για τα Βαρώσια

Επομένως, η απλή ρητορική ή κριτική για την Τουρκία δεν αρκεί πλέον.

Ουσιαστική δράση πρέπει να ληφθεί αμέσως.

Το ψήφισμα 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ρητά ότι μια προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος του Βαρώσια απαιτεί τη μεταφορά της περιοχής στη διοίκηση του ΟΗΕ.

Προς τούτο, καλούμε τη διοίκησή σας να καλέσει τον ΟΗΕ να εφαρμόσει το ψήφισμά του 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, βάσει του οποίου ο Βαρώσια θα ήταν υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Βαρώσια στις 20 Ιουλίου και υποτίθεται ότι θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με το καθεστώς του.

Είναι επιτακτική ανάγκη η Καναδική κυβέρνηση και η Διεθνής Κοινότητα να είναι προληπτική για να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω παράνομες ενέργειες του τουρκικού επεκτατισμού κατά της Κύπρου.

Η αποτυχία δράσης θα ενθαρρύνει τον Πρόεδρο Ερντογάν μόνο στην επιδίωξή του για μια λύση «δύο κρατών» σχετικά με την Κύπρο, η οποία θα ήταν καταστροφή για τον λαό της Κύπρου και δεν θα ήταν προς το συμφέρον του Καναδά.

Θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών αρχών του Καναδά και της Διεθνούς Κοινότητας.

Με πολλούς τρόπους, οι προσπάθειες του Προέδρου Ερντογάν να αλλάξει το καθεστώς του στα Βαρώσια για την προώθηση μιας λύσης «δύο κρατών» αποτελεί τρομερή απειλή για την κυριαρχία της Κύπρου, όπως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Ο Καναδάς, και η Διεθνής Κοινότητα, δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διακυβευθούν οι αξιώσεις τους για την προγονική γη και περιουσία που κατασχέθηκαν κατά την εισβολή του 1974.

Ο Πρωθυπουργός, ο Καναδάς πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι η πρόταση «δύο κρατών» δεν είναι αποδεκτή ως λύση.

Η Κύπρος πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη χώρα με ενιαίο σύνταγμα που διέπει τις υποθέσεις της και η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει κάθε στρατιώτη από την Κύπρο και να επιτρέψει στους δύο λαούς να επιλύσουν τις διαφορές τους και το σύστημα διακυβέρνησης μέσω διαλόγου χωρίς ξένες απειλές.

Για δεκαετίες, ο Καναδάς υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής για μια Κύπρο, ολόκληρη, ελεύθερη και ειρηνική.

Ωστόσο, το «Πρόβλημα» της Κύπρου δεν ήταν στο ραντάρ της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ως πρωθυπουργός, είστε σε μοναδική θέση να αναβαθμίσετε το «Πρόβλημα» της Κύπρου σε επίπεδο υψηλότερης προτεραιότητας στην εξωτερική πολιτική του Καναδά.

Πρωθυπουργέ, καταλαβαίνουμε ότι έχετε καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ως εκ τούτου, σας παροτρύνουμε να καλέσετε τον Πρόεδρο Ερντογάν και να του δώσετε τη πρέπουσα σημασία κατά της περαιτέρω επιθετικότητας του προς την Κύπρο.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν είναι αποδεκτή από τον Καναδά ή τη Διεθνή Κοινότητα.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να σταματήσει άμεσα από αυτήν την πολιτική.

Εάν δεν σταματήσει αυτή η πολιτική και συνεχιστούν περαιτέρω ενέργειες κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες απειλούν την κυριαρχία της και προκαλούν αστάθεια στην περιοχή, πρέπει να πείτε στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι οι ενέργειές του θα έχουν ποινικές και πολύ σημαντικές συνέπειες.

Επιπλέον, ο Καναδάς πρέπει να είναι διατεθειμένος να επιβάλει εμπάργκο στην πώληση στρατιωτικών υλικών και αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και να ανακαλέσει τα δικαιώματα προσγείωσης της εθνικής του αεροπορικής εταιρείας.

Επιπλέον, ζητάμε από τον Καναδό Πρέσβη μας στον ΟΗΕ να επιβάλει την απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, φέρνοντας έτσι τον Βαρώσια υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.

Ελπίζουμε ότι θα δώσετε σε αυτό το θέμα την άμεση προσοχή σας.

Με εκτιμιση,
Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης,  Πρόεδρος

Δρ. Κώστας Παππάς,  VP-Administration & Γραμματέας

TURKEY’S VIOLATIONS OF INTERNATIONAL LAW IN CYPRUS – IN CONTRAVENTION OF UN RESOLUTIONS – AND THE SITUATION IN VAROSHA (FAMAGUSTA)

Dear Prime Minister,

As we approach the 47th anniversary of Turkey’s illegal invasion of the Republic of Cyprus, we, the Canadian Hellenic Congress, representing 350,000 Canadians of Hellenic descent across Canada, write to you and the Government of Canada to express and convey grave concerns regarding the new and renewed existential threats currently facing Cyprus from Turkish President Recep Tayyip Erdogan.

President Erdogan continues to ignore the rule of law and continuously acts contrary to UN resolutions.

On October 6, 2020, Turkey re-opened the beach in Varosha, the fenced-in area of the territory of the Republic of Cyprus, which Turkey has occupied since it unlawfully invaded the Republic of Cyprus in 1974.

This action violates UN resolutions and international treaties to which Canada and Turkey are signatories.

Specifically, Turkey is in direct violation of UN Security Council resolutions 550 (1984) and 789 (1992) that address the transfer of this area to the UN and the 1979 High-level Agreement between the Greek-Cypriot and the TurkishCypriot communities, which stated that priority should be given to the resettlement of Famagusta – a subdivision of Varosha – under UN auspices.

During the past year, President Erdogan and Turkish Cypriot leader Ersin Tatar have spoken openly about their support of a “two-state” solution regarding Cyprus: the permanent partition of the island.

As such, President Erdogan’s attempt to change Varosha’s status demonstrates a lack of interest in resuming serious settlement talks in favour of pursuing tangible steps to advance a “two-state” solution regarding Cyprus, which contravenes the positions of the UN and the Canadian government

In addition, Turkey’s actions violate a European Parliament Written Declaration in 2012, which called on the government of Turkey to act according to UN Security Council Resolutions and previous European Parliament Legislative Committee reports and return the Famagusta sealed-off section to its lawful inhabitants On October 9, 2020, the President of the UN Security Council issued a statement calling for the “reversal” of Turkey’s actions vis-à-vis Varosha. However, Turkey has not reversed it actions regarding Varosha.

Therefore, mere rhetoric or criticism of Turkey no longer suffices.

Substantive action needs to be taken immediately. UN Security Council Resolution 550 (1984) explicitly states that an effort to change the status of Varosha necessitates the transfer of the area to the administration of the UN. To this effect, we urge your Administration to call upon the UN to enforce its Security Council Resolution 550, by which Varosha would be under UN control.

According to press reports, President Erdogan will visit Varosha this July 20th and purportedly make further announcements about its status. It is imperative for the Canadian government and the international community to be proactive and head off any further illegal actions of Turkish expansionism against Cyprus.

A failure to act will only embolden President Erdogan in his pursuit of a “two-state” solution regarding Cyprus, which would be a disaster for the people of Cyprus and would not be in Canada’s best interests. It would constitute an egregious violation of the rule of law and fundamental principles of Canada and the international community.

In many ways, President Erdogan’s efforts to change the status of Varosha in furtherance of a “two-state” solution poses as dire a threat to Cyprus’ sovereignty as Turkey’s invasion of Cyprus in 1974.

Canada, and the international community, cannot lose sight of the fact that the rights of Greek Cypriots have been trampled upon, and we must ensure that their claims to ancestral land and property seized during the 1974 invasion are not compromised.

Prime Minister, Canada must send a signal to Turkey that the “two-state” proposal is not acceptable as a solution.

Cyprus must remain an independent country with a single constitution that governs its affairs and Turkey must remove every soldier from Cyprus and allow the two peoples to work out their differences and the system of government through dialogue without foreign threats.

For decades, Canada has been a staunch advocate for a Cyprus, whole, free and, at peace.

Yet, the Cyprus file has not been on the radar of our foreign policy.

As Prime Minister, you are in a unique position to elevate the Cyprus file to a higher-priority level in Canada’s foreign policy.

Prime Minister, we understand that you have good relations with President Erdogan.

As such, we strongly urge you to call President Erdogan and convey to him the importance against further aggression toward Cyprus. Turkey’s aggressiveness is not acceptable to Canada or to the international community.

President Erdogan must cease and desist from this policy.

If this policy is not stopped and further actions toward the Republic of Cyprus are pursued, which threaten its sovereignty and cause instability in the region, you must convey to President Erdogan that his actions will have punitive and dire consequences.

Furthermore, Canada should be prepared to impose an embargo on the sale of military materials and goods and services, as well as, to revoke the landing rights of its national airline.

In addition, we request that you direct our Canadian Ambassador to the UN to enforce UN Security Council Resolution 550, thereby bringing Varosha under UN administration.

We trust that you will give this matter your immediate attention.

Sincerely,

Dr. Theodore Halatsis Dr. Costas Pappas

President VP-Administration & Secretar

Ανοίγουν οι Ναοί με προϋποθέσεις στο Τορόντο

Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, οι εκκλησίες επιτρέπεται να λειτουργούν με χωρητικότητα 25% για όλες τις λειτουργίες και θείες Τελετές, συμπεριλαμβανομένων των Ιερών Λειτουργιών, γάμων και, βαπτίσεων.

Η χωρητικότητα για τις 4 Εκκλησίες της ΕΚΤ είναι:
• Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου: 𝟐𝟓𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂
• Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη: 𝟏𝟏𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂
• Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης:𝟏𝟐𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂
• Ι.Ν.Παναγίας: 𝟐𝟖𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂

Οι συμμετοχές θα πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι όλες οι οδηγίες ασφαλείας πρέπει να τηρούνται ανά πάσα στιγμή.
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε όλους πίσω!
——————————————————————————-
*** 𝐈𝐌𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀𝐍𝐓 𝐀𝐍𝐍𝐎𝐔𝐍𝐂𝐄𝐌𝐄𝐍𝐓 ***
Effective Wednesday June 30, 2021 churches are allowed to operate with 25% capacity for all services including the Holy Liturgies, weddings and baptisms.
The capacity for our 4 GCT Churches are:

• St. Demetrios Church: 𝟐𝟓𝟎 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬
• St. John Church: 𝟏𝟏𝟎 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬
• St. Irene Church: 𝟏𝟐𝟎 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬
• Virgin Mary Church: 𝟐𝟖𝟎 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐬𝐡𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫𝐬

Attendances will be on first-come, first-served basis.
Please be reminded that all safety guidelines must be followed at all times.
We look forward to welcoming you all back!

Ημέρα Ανεξαρτησίας του Καναδά

O Καναδάς γιορτάζε τα 155 χρόνια ανεξαρτησίας του.

Ήταν 1η Ιουλί ου 1867 όταν η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε και επέτρεψε την ίδρυση της συνομοσπονδίας του Καναδά.

Βεβαίως η χώρα είναι μέρος της Κοινοπολιτείας.

Ο πρωθυπουργός του Κανάδα Τζάστιν Τριντό μίλησε και στις δύο επίσημες γλώσσες, Γαλλικά και Αγγλικά.

«Ο Καναδάς είναι μια χώρα που έγινε δυνατή όχι κόντρα στις διαφορές μας αλλά χάρη σε αυτές.

Και η μεγαλύτερη περηφάνια μας είναι πως μπορεί οποιοσδήποτε να έρθει εδώ, να χτίσει μια καλή ζωή και να γίνει μέλος της κοινωνίας μας. Δεν μας ενδιαφέρει από που προέρχεσαι, σε ποιον θεό πιστεύεις, ποιον αγαπάς. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στον Καναδά».

 

ΕλληνοΚαναδική Φιλία σε Πρώτο Πρόσωπο…. (video)

Στην εκπομπή του τ/σ https://akritas.tv/ , «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» την Δευτέρα 5 Απριλίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά δικτυακά ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕλληνοΚαναδικής Φιλίας, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης με τον Πρόεδρο του ΕλληνοΚαναδικού Κογκρέσου Dr. Θεόδωρο Χαλάτση.

Σε θερμό κλίμα η «πρώτη» ανταλλαγή σκέψεων για την περαιτέρω σύσφιξη και συνεργασίας μεταξύ…… (video)

Κύπρος: 1η Απριλίου Ημέρα του Εθνικο-Απελευθερωτικού Αγώνα (+video)

Ο Κυπριακός Ελληνισμός κάθε χρόνο, την 1η Απριλίου, τιμά την εθνική επέτειο της έναρξης του Εθνικό-απελευθερωτικού αγώνα, που διήρκεσε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, από το 1955 έως το 1959.

1η Απριλίου, ημέρα που σημάδεψε την ιστορία της Κύπρου, ημέρα σημαδιακή για την Μεγαλόνησο.

1η Απριλίου 1955, οι Ελληνοκύπριοι αγωνιστές έδωσαν όρκο, με τον οποίο δεσμεύτηκαν ότι θ ’αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση της Πατρίδας.

Στα 4 αυτά χρόνια του αγώνα, γράφτηκαν σελίδες απίστευτου ηρωισμού και θυσιών.

Η Ελευθερία είναι το ακριβότερο αγαθό και για να το αποκτήσεις, το τίμημα είναι βαρύ.

Νέα βλαστάρια, όλα τους στα 20 τους χρόνια. Όλοι στάθηκαν μπροστά στην αγχόνη ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας ζήτω η Κύπρος, Ζήτω η Ελλάδα.

Μετράω τον τελευταίο Μάρτυρα, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ετών 19, που με τόση λαχτάρα απεικόνισε στο χαρτί του, σαν τον Αθανάσιο Διάκο:

Τώρα κι αν είναι Χειμωνιά
Θα ‘ρθει το καλοκαίρι
τη Λευτεριά να φέρει
σε πόλεις και χωριά

Η Ιστορία δεν είναι διήγημα προς τέρψη, είναι μάθημα.

Για αυτό ας δεσμευτούμε, ότι θα καταβάλλομαι κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση Ειρηνικής, Λειτουργικής και Βιώσιμης λύσης, ώστε να επανενωθεί ο διαιρεμένος λαός και η διαιρεμένη χώρα.

Θέλω να ελπίζω, ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε!

Δημήτριος Σούδας
Επίτιμος Πρόξενος σο Τορόντο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νέο Δ. Σ. για το Συμβούλιο Εθνοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Καναδά, (National Ethnic Press and Media Council of Canada)

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του National Ethnic Press and Media Council of Canada για την περίοδο 2021 Μαρτίου έως 2023 Μαρτίου θα είναι:
Ex Officio Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
• Mohammad Tajdolati, Ph.D. ′′ Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες ′′ Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Διαμεσολαβητής, Αρχηγός Εκλογικού Αξιωματικού, Πρόεδρος της Επιτροπής Απονομών. Ιρανός
• Μαρία Βουτσινά, B.A. Εκτελεστικός Διευθυντής και Επίτροπος Για την λήψη Affidavits και τη διαχείριση του όρκου για τα μέλη της ΝΕΠΜCC.
• Daniela Spirlac. Διευθυντής-συντονιστής Μάρκετινγκ και Προωθήσεις

Μέλη του Διευθυντή:
• Τόμας Σ. Σάρας: Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. ′′ Πατρίδες,
• Susana Donan Senior VP, Αναπληρωματικός Πρόεδρος Λατίνος
• Μαρία Βουτσινά, Εκτελεστική, Διευθύνων Σύμβουλος, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Έλληνας
* Αγάπη μου. Joe Volpe, Senior VP, Μέλη και Προγράμματα Ιταλικά
• Kathy L. Lin Senior VP, Κινέζος Επαγγελματικής Ανάπτυξης
• Hermie Garcia, Senior VP, Πολιτική και Συνταγματικές Υποθέσεις Φιλιππίνες
• Neel Nanda, Comm. Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας Hindi
• Arif Ahmed, Senior VP, Ταμίας. Μπαγκλαντές
• Λόγκαν Ν. Longedralingam, Senior VP, Εσωτερική Εταιρεία, Tamil
• Luba Cherny, Senior VP, Πολιτιστικές & Διεθνείς Υποθέσεις Ρωσικά
• John S. Saraidaris Senior VP, Δημόσια Εικόνα Co / Editor σε Αρχηγό. Ελληνικά ελληνικά
• Ahmed Shah Hotaki, Senior VP, Συντονιστής Ειδικών Εκδηλώσεων Αφγανός
• Ned Blair, Senior VP, Εκπαίδευση / Εκπαίδευση / Νέα Μέλη. Καραϊβική

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ:
• Ricky Castellvi, VP, Δημοσίων Σχέσεων, CNE και New Comer Days Pilipino
• Sandie De Freitas, Αντιπρόεδρος. Τηλεόραση και Κινηματογραφία. Καραϊβική
• Paul Nguyen, VP, Κοινωνικά Μέσα (Νέες τάσεις). Βιετναμέζοι
• Λυδία Ήλιος, Αντιπρόεδρος. Δημοσίων Σχέσεων, Κοινοτική Προώθηση Κινέζων
• Margaret Bonikowska, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολωνός
• Ranjit Wickramasinghe, Αντιπρόεδρος της Νότιας Ασίας Singhalese
• Μίλα Α. Garcia VP, Ανθρωπιστικές και Μεταναστευτικές Υποθέσεις Φιλιππίνων
• Δημήτρης Βοχαΐτης VP, Θέματα Δικαιοσύνης και Ισότητας Ελληνικά
• Ευγενία Bakchinow, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ελεύθερος Λόγος Ρωσικά
• Mulugeta Zergaber, Αντιπρόεδρος, Φωτορεπορτάζ Ερυθραία
• Saad Alsafar, Αντιπρόεδρος, Ελεύθερος Τύπος και Δημοκρατία. Αραβικά
• Nishantha Don, VP, Μάρκετινγκ και Προώθηση. Σρι Λάνκεστ
• Dumitru Popescu, VP Print-Membership, ′′ Το Παρατηρητήριο “. Ρουμανικό
• Isa Melo, VP Διοργάνωση Εκδηλώσεων / Μέλη περιοδικού Βραζιλιάνικη
• Mohammad-Bagher Samimi, Αντιπρόεδρος, Δημοσιογράφοι Ελεύθερης Λογικής. Πέρση
• Mieczyslaw Kolosowski, Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Πολωνός
• Emmanuel Ayiku Αντιπρόεδρος, Αφρικανικές Υποθέσεις ′′ Ghanaian News “. Ghanian
• Teshome Woldeamanuel VP, Κοινοτικό Παράρτημα. Αιθιοπικός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ