Βρήκαν δωροεπιταγές στις πόρτες τους από “μυστηριώδη” Άγιο Βασίλη, στο Έντμοντον στην πρωτεύουσα της Πολιτείας της Αλμπέρτα στον Βόρειο Καναδά.

«Αποφάσισα να το κάνω επειδή ξέρω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι βίωσαν μια πολύ δύσκολη χρονιά και είχα τα μέσα για να τους βοηθήσω. Ελπίζω ότι τα δώρα αυτά θα δώσουν στους ανθρώπους το αίσθημα ότι ο κόσμος είναι γεμάτος καλοσύνη και ότι ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι πια πολύ μακριά».

Ανέφερε ο φιλάνθρωπος που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του στους ρεπόρτερ του CBC οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του μέσω e-mail.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι στάλθηκαν 400 φάκελοι που περιείχαν δωροεπιταγή των 250 δολαρίων Καναδά για τα καταστήματα Walmart (το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 160 ευρώ) και ένα ποίημα που αναφερόταν στην ελπίδα και την αλληλεγγύη των ανθρώπων σε αυτήν τη δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης ο φάκελος περιείχε μια δωροεπιταγή.

Στις 24 Δεκεμβρίου «βρήκα μπροστά στην πόρτα μου, όταν ξύπνησα, μια υπέροχη δωροεπιταγή. Έκλαιγα όλο το πρωί», έγραψε στο Facebook η Λι Αν ΜακΝότον.

Η Ελίσα Τέναντ, μια κάτοικος της συνοικίας Νορθ Γκλενόρα, η οποία έχασε τη δουλειά της λόγω της πανδημίας, είπε ότι και εκείνη ξέσπασε σε λυγμούς ανοίγοντας τον φάκελο.

«Είναι τόσο συγκινητικό που κάποιος έκανε κάτι τέτοιο» είπε στη δημόσια τηλεόραση CBC, εξηγώντας ότι με το ποσό αυτό θα μπορέσει να αγοράσει τα ψώνια ενός μήνα για την οικογένειά της.