Με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΗΑ (INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION) με ομιλητή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Γρίβα με θέμα:

“Η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική και το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον“,

συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου πλήθους τηλεθεατών, από την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, που παρακολούθησαν την εκδήλωση σε απ’ ευθείας σύνδεση πέρα από την κύρια πλατφόρμα μετάδοσης του ΖΟΟΜ, από τον τ/σ https://akritas.tv/ ,

με τον ενδιαφέρον τους να εστιάζεται στις διαμορφούμενες ισορροπίες σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο αλλά και τις ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις όπως διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τις γενεσιουργές αιτίες τους.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Dr. Αθανάσιος Σαραντόπουλος στο ξεκίνημα της εκδήλωσης έδωσε το στίγμα στο γνωστικό αντικείμενο του ομιλητή.

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Καθηγητής Διεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης στον τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης πολέμου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχής της Μέσης Ανατολής στο τμήμα Τουρκικών και σύγχρονων Ασιατικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (video)