Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, η διαδικτυακή συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντιμότατο κ. Erin O’Toole η οποία συνδιοργανώθηκε από τους εντιμότατο Γερουσιαστή Λέω Χουσάκο και συντηρητικό πρώην βουλευτή και νυν υποψήφιο, Κώστα Μενεγάκη, σε συνεργασία με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (ΕΚΚ).

Στη συνάντηση, την ομιλία του αρχηγού του Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά, κ. O’Toole. προλόγισαν με θερμό καλωσόρισμα οι κ.κ. Χουσάκος και Μενεγάκης. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΚΚ, Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης, παρουσίασε το έργο του ΕΚΚ και εξέθεσε τα θέματα και τους

Προβληματισμούς της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, και ακολούθησε περίοδος ερωτήσεων, απαντήσεων.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον κ. O’Toole ήταν τα Ελληνοτουρκικά, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, το Κυπριακό, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως επίσης και, οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Ελλάδας-Καναδά, η επίλυση της κρίσης του δημοσίου χρέους, οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους υγειονομικούς και οικονομικούς τομείς και ιδιαίτερα στους τομείς εστίασης και φιλοξενίας –, οι κυβερνητικές χορηγήσεις στα εθνοπολιτισμικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και η Δυτική αποξένωση.

Στη συνάντηση, πλην του Προέδρου, Δρ. Χαλάτση, το ΕΚΚ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γιώργος Μάνιος, Κώστας Πάππας, Πελαγία Αδαμίδου, Νίκος Μαύρος, Νίκος Χριστοφορίδης, Γιάννης Βλαχόπουλος, Χάρις Λιόντας, Σίμος Λεπτοκαρίδης, Γιώτα Αμανατίδου και Ελισάβετ Χάνλη. Συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος από το Τορόντο, Νίκος Μάντας, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καναδά, Χρήστος Αργυρίου, ο ακαδημαϊκός και ιδρυτικό μέλος του ΕΚΚ στο New Brunswick, Κωνσταντίνος Πάσσαρης, o Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας του Μοντρεάλ, Κώστας Καρζής, ο Αναστάσιος Μαρκόπουλος από το Μοντρεάλ και ο δικηγόρος και πρώην υποψήφιος του Συντηρητικού Κόμματος στο Λαβάλ, Τομ Πεντεφούντας.

Μοντρεάλ, 10 Μαρτίου 2021