Ο Πρόεδρος του ΚαναδοΕλληνικού Κογκρέσου . Θόδωρος Χαλάτσης μιλάει για τις προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλει το Κογκρέσο αλλά και προσωπικότητες από την πολιτική και οικονομική ζωή του Καναδά της ομογένειας για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

…είχαμε κάνει μια προσπάθεια στην Γερουσία (σ.σ. του Καναδά) που δυστυχώς απέτυχε το 2018 μετά από την προσπάθεια δύο Ελληνικής Καταγωγής Γερουσιαστών, της κας Pana Merchant και του κ. Leo Housakos. Δυστυχώς απέτυχε στην ψηφοφορία τον Νοέμβριο του 2018.

Αυτό που κάναμε πέρυσι (σ.σ. το ΚαναδοΕλληνικό Κογκρέσο) ήταν οι έντονες προσπάθειες στην Βουλή του Καναδά με γράμματα που στείλαμε στον Πρωθυπουργό και σ’ όλους τους Αρχηγούς των Κομμάτων και σε…..

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του στην διαδικτυακή συνέντευξη ο κ. Χαλάτσης αναφέρει: “……από το 2016 έως το 2019 είχαμε λάβει αναγνωρίσεις (σ.σ. της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου) από δεκατρείς(13) μεγάλες πόλεις του Καναδά (σ.σ όπως το Μόντρεαλ, το Βανκούβερ, το Εντμοντον κ.α.). Πιστεύω ότι αρχίζουμε από τις πόλεις, πάμε στις επαρχίες και…….

Aναφέρει πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες που……