Ο 3ος ψηλότερος πύργος παγκοσμίως, ο εμβληματικός Πύργος CN Tower, σήμα κατατεθέν του Τορόντο του Καναδά θα λάμψει με τα χρώματα της Γαλανόλευκης και Ελληνικά στις 25 Μαρτίου για να τιμήσει ο δήμος Τορόντο και η εταιρεία εκμετάλλευσης, τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. 1821-2021.

Πολλά άλλα εμβληματικά κτήρια της Πολιτείας του Οντάριο όπως το Δημαρχείο του Τορόντο αλλά και οι Καταρράκτες του Νιαγάρα (Canadian Falls) θα φωτιστούν Ελληνικά!

Στα 342 μέτρα από το έδαφος ο επισκέπτης του CN Tower έχει την πρώτη στάση στο “γυάλινο πάτωμα”.

Το ύψος του CN Tower, προκαλεί δέος κοιτώντας κάθετα την βάση του πύργου των 553 μέτρων (1.815 ft.)

Ο 41 χρόνων πύργος του Τορόντο, κατασκευαστικέ το 1976, δέχεται καθημερινά περισσότερους από 2.500 επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, με το “γυάλινο πάτωμα” να είναι η κυριότερη προτίμηση των περισσοτέρων.

Στο σύνολό του γυάλινου πατώματος, είναι σκεπασμένο με παχιά μοκέτα λόγω του ότι δημιουργούσε προβλήματα φόβου με κυριότερη την υψοφοβία στους επισκέπτες.

Άφησαν οι διαχειριστές του πύργου δύο μόνο “παράθυρα” στην ανατολική και ΒορειοΑνατολική πλευρά του πύργου με θέα το Ενυδρείο και το κλειστό στάδιο Rogers Arena. Τα 25 εκατοστών θωρακισμένα γυαλιά του πατώματος “φοβίζουν” πολλούς να τα πατήσουν.

Στον γυάλινο όροφο υπάρχει περιμετρικά πλατφόρμα για τους τολμηρούς με την κατάλληλη υποδομή που περιοδικά πραγματοποιούνται άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης, bungee jumping, αλλά και αιώρηση στο κενό με την κατάλληλη πρόσδεση.

Η θέα της λίμνης Οντάριο, το Downtown με τους ουρανοξύστες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Τορόντο των 5 εκ. κατοίκων, κόβει την ανάσα από τους δύο εν ενεργεία ορόφους από τα cafe, fast foot και restaurant που λειτουργούν, ενώ στην βάση του CN Tower λειτουργούν πολλά καταστήματα κυρίως με αναμνηστικά δώρα.