Το ΚαναδοΕλληνικό Κογκρέσο πέτυχε το Embargo οπλικών συστημάτων του Καναδά για την Τουρκία.

History behind the arms embargo from Canada.

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, υπήρξε η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού των Εξωτερικών του Καναδά Hon. Francois Phillip Champagne, με τον πρόεδρο του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ Dr. Theodore Halatsis.

Η έγκριτη Montreal Greek Times που ανάφερε πρώτα την είδηση, “Το ΕλληνοΚαναδικό Κογκρέσο εισακούστηκε από την Καναδική Κυβέρνηση. Οι επιστολές και Προσπάθειες αλλά και η συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Καναδά, έδωσαν καρπούς” The Montreal Greek Times

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν βουλευτές, οι οποίοι έδωσαν χαιρετισμό και εξέφρασαν τις θέσεις τους.

Με την έναρξη του Videο διακρίνονται: Επάνω από αριστερά η Ομοσπονδιακή βουλευτής: Emmanuella Lambropoulos -Ville St Laurent Quebec, Dr. Theodore Halatsis Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, οι Ομοσπονδιακοί βουλευτές Annie Koutrakis Vimy-Laval Quebec, Faycal El-Khoury Laval-Les Iles Laval Quebec.

Μεσαία σειρά: July Dabrusin Toronto- Danforth Ontario,Hon. Francois Phillip Champagne ΥΠΕΞ Canada, Peter Fragiskatos London Ontario, o παρουσιαστής.

Κάτω σειρά: Hon. Eleni Bakopanos πρώην Ομοσπονδιακή βουλευτής Montreal-Ahuntsic Quebec πρώην αντιπρόεδρος του Καναδικού Κοινοβουλίου και νυν Σύμβουλος Επικρατείας.

Παραθέτουμε το Υπόμνημα του Προέδρου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, το οποίο εισηγηθηκε στο Υπουργό.

Speaking Notes MFA Champagne 200928 Videoconference

Η ιστορία έχει ως εξής:
Στις 13 Οκτωβρίου 2019 το ΚαναδοΕλληνικό Κογκρέσο (CHC), η Armenian National Committee of Canada (ANCC), The Centre for Israel and Jewish Affairs (CJIA) και το Democratic Kurdish Federation of Canada (DKFC) εξέδωσαν την ακόλουθη Κοινή Δήλωση, προς την ΤΟΤΕ υπουργό των Εξωτερικών του Καναδά Freeland, καταγγέλλοντας την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία και την συνεχή εκεί στρατιωτική παρουσία της και προχώρησαν σε ένα ακόμα βήμα, ζητώντας από την κυβέρνηση του Καναδά να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, ακολουθώντας την πρωτοβουλία της Νορβηγίας και να σταματήσει την πώληση όπλων στην Τουρκία.