Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau απευθύνει το ΚαναδοΕλληνικό Κογκρέσο για την άμεση βοήθεια του στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών που κατατρώγουν περισσότερα από 600.000 στρέμματα δάσους αλλά και καλλιεργησίμων εκτάσεων.

Κάνουν στάχτη περιουσίες και συντελούν σε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας της Ελλάδας.

8 Αυγούστου 2021
Προς τον αξιότιμο Justin Trudeau, P.C., M.P.
Πρωθυπουργό του Καναδά
justin.trudeau@parl.gc.ca? pm@pm.gc.ca
Δ/νση : Μπλοκ Langevin
Οτάβα, Κ1Α 0Α2

ΘΕΜΑ: Καταστροφικές φωτιές στην Βρετανική Κολομβία και την Ελλάδα

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Σας γράφουμε με μεγάλη ανησυχία και θλίψη, για τις επιθετικές και καταστροφικές πυρκαγιές που εξελίσσονται αυτές τις στιγμές.

Η πυρκαγιά στη Βρετανική Κολομβία αναγκάζει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και κατά συνέπεια να χάσουν τα σπίτια τους και τις ιδιοκτησίες τους, αν όχι και τη ζωή τους.

Παρόμοια συμφορά πλήττει την Ελλάδα αυτές τις ώρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σαρώνουν οι καταστροφικές πυρκαγιές και τεράστιες περιουσίες εξαφανίζονται.

Τα μέσα είναι ανεπαρκείς και πολλές συμμαχικές χώρες-ΕΕ και μη ΕΕ- είναι αλληλέγγυες σε αυτές τις πυρκαγιές που εξελίσσονται στα μέλη – έχουν προσφέρει την βοήθειά τους στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες στον Καναδά συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μεγάλης μας χώρα, τον Καναδά.

Το Καναδικό Ελληνικό Κογκρέσο (CHC) έχει ήδη παροτρύνει τους Καναδούς Ελληνικής καταγωγής να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας Καναδούς, όπου χρειάζεται η βοήθειά μας, καθώς και τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα, επηρεασμένο από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Σας παροτρύνουμε να παρέχετε βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησής σας και θεωρεί κατάλληλο, για παράδειγμα από αεροσκάφη πυρόσβεσης Canadair Amphibious, μια ομάδα ειδικών πυροσβέστες ή άλλα.

Τέτοιες ενέργειες της Καναδικής μας κυβέρνησης σίγουρα θα εκτιμηθούν από τους Καναδούς Ελληνικής Καταγωγής και θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δράση σας σε αυτό το θέμα που μας απασχολεί σοβαρά.

Με εκτίμηση,
Δρ Θεόδωρος Χαλάτσης
Πρόεδρος

C.c .:
Niki Ashton, MP – Churchill — Keewatinook Aski. niki.ashton@parl.gc.ca

Peter Fragiskatos, MP – London North Center. peter.fragiskatos@parl.gc.ca

Εμμανουέλα Λαμπροπουλου, Βουλευτή-Saint-Laurent; emmanuella.lambropoulos@parl.gc.ca

Άννυ Κουτράκη, Βουλευτής – Βίμι. annie.koutrakis@parl.gc.ca

Αξιότιμο Γερουσιαστή Λέοντα Χουσάκο. Leo.Housakos@sen.parl.gc.ca

Επίσης το CHC εκφράζει τις ειλικρινείς του σκέψεις και προσευχές σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε τοπικό επίπεδο, στη Βρετανική Κολομβία αλλά και στους Έλληνες αδελφούς μας στην πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Προτρέπουμε όλους τους Καναδούς Ελληνικής καταγωγής, να βοηθήσουν τους συναδέλφους μας Καναδούς στη Βρετανική Κολομβία, μέσω του Καναδικού Ερυθρού Σταυρού «British Columbia

Fires Appeal» στη διεύθυνση https://donate.redcross.ca/page/85877/donate/1

Αλλά και τους αδελφούς μας στην Ελλάδα, μέσω της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Καναδικής Έκτακτης Αντίδρασης στις Ελληνικές Πυρκαγιές» (Hellenic Initiative Canada’s Emergency

Response to the Greek Wildfires) στη διεύθυνση https://donate-can.keela.co/the-hellenicinitiative-canada-donate-to-thi-s-greece-wildfire-relieffund?fbclid=IwAR0RLUb_MQgzJEbBlof89UX7wDZ9lImcjg6yCoOuk4yX3QQiL2Je45KEaLw